Liceul Tehnologic Auto, Craiova

POZIȚIE GEOGRAFICĂLiceul Tehnologic Auto este situat pe platforma industrială de est a Craiovei și are ca vecini: la est S.C. POPECI UTILAJ GREU S.A., la vest S.C. CUMMINS GENERATOR TECHNOLOGIES S.A., la sud Facultatea de Inginerie Electrică şi la nord Biblioteca Universității.

Craiova este municipiul reședință al județului Dolj, al cărui nume vine de la râul Jiu, ce îl traversează ca o axă - Doljul însemnând zona inferioară a Jiului.

Orașul se află situat într-o vale a Jiului, la joncţiunea a două dintre cele mai importante linii de comunicaţie ale României – prima, ce leagă Bucureştiul de Timişoara(est-vest) şi a doua, ce leagă portul fluvial Calafat de Transilvania (sud-nord). Importantă fortareaţă geto-dacică - Pelendava - şi oraş medieval supranumit "Cetatea Banilor", Craiova s-a dezvoltat permanent, fiind unul dintre cele mai mari oraşe ale României.

În prezent, Craiova este un important oraş industrial şi cultural și, totodată, unul dintre cele mai căutate centre universitare ale ţării. Cu o populaţie de peste 300.000 locuitori, Craiova este un oraş modern şi dinamic.